Site İçi Arama
Bizi Takip Edin!

Haberler

BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

Demokrasi ve barış adına direnenleri teslim olmaya, demokratik muhalefeti yok etmeye yönelik baskılar had safhaya ulaştı. Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gülten KIŞANAK, Fırat ANLI, 23 -24. Dönem Batman Milletvekili Ayla AKAT ATA’nın tutuklanmaları, Cumhuriyet Gazetesi’ne ve yazarlarına yönelik operasyonlar art arda geldi. Cumhuriyet’in kuruluş gününe denk gelecek şekilde başta Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Murat SABUNCU olmak üzere ülkemizin saygın, değerli yazar ve aydınlarını Fetöcülükle suçlayarak hedef alan AKP giderek sivil otoriter bir yönetimi sabitlemek hedefinden sapmadan ve şaşmadan ilerliyor.

Demokratik bir kırıntı olarak kenarda duran Rektör atamalarını dahi KHK’larla ukdesine olan siyasal iktidar, görülüyor ki Fetocülüğü bahane ederek, Demokratik, çağdaş, sol tüm kurum ve kuruluşları ve bu baskılara karşı direnç gösteren toplumsal dinamikleri tasfiye etme seferberliği ilan etmiştir. Hali hazırda kapıcıdan garsona, sıradan memura kadar binlerce kişi Fetöcülükten mahkemelerde, sorgulamalarda, hapishanelerde sürünürken AKP kendi içindeki siyasal uzantılarına dokunmaması son derece manidardır.

Oysa herkes biliyor ki; Beraber yürüdü onlar bu yollarda. Ve anlaşılıyor ki kendilerine biat edenlere ve nedamet getirdiğine inandıkları fetöcüleri aklayarak, onlarla yollarına devam etmeye karar vermiş görünüyorlar.

Ve bilinmelidir ki; bizler; bu yapılanlara karşı insani, vicdani ve demokratik tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Basına ve kamuoyuna saygılarımızla. 01 Kasım 2016

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi