Site İçi Arama
Bizi Takip Edin!

Haberler

HBVAKV Genel Sekreteri: Zorunlu din dersi Alevilerin baş belası, mücadele etmeliyiz

HBVAKV Genel Sekreteri: Zorunlu din dersi Alevilerin baş belası, mücadele etmeliyiz

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Seyit Karahalil, zorunlu din dersi ile ilgili PİRHA’ya konuştu.

Zorunlu din dersinin sadece Alevilerin değil ülkenin başının belası olduğunu belirten Karahalil, ” Aslında bu zorunlu din derslerine sadece Aleviler değil, tüm demokrat, aydın, çağdaş insanlarımızın karşı çıkması gerekiyor. Ancak ne yazık ki bizim demokrat, aydın, yoldaş dediğimiz canlarımız bu olaya fazla duyarlılık göstermiyorlar” dedi.

“ZORUNLU DİN DERSİNE İLK BAŞKALDIRANLAR ALEVİLERDİR”

Zorunlu din dersine ilk başkaldıranların Aleviler olduğunu vurgulayan Karahalil, şunları kaydetti:

“Mahkeme kararları olmasına rağmen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararının bulunmasına rağmen ne yazık ki ülkemizde bunların uygulanması asla söz konusu değil. Niye uygulanmıyor?  Hukuk denen bir şey tanımıyor. Kendi hukuklarını yaratmışlar, toplum hukuku asla söz konusu değil. Kafalarına göre kendilerine göre yasalar uyguluyorlar,  o yasayı topluma dayatarak istedikleri atı oynatmaya çalışıyorlar.”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Seyit Karahalil, Alevi çocukların asimile edildiğini ifade ederek, “Sadece çocuklarımız asimilasyona tabi tutulmuyor, Alevi olarak biz de büyük bir asimilasyonla karşı karşıyayız. Cemevlerimiz tanınmıyor. Hakka yürüyen canlarımızı cem evlerinden kaldırmakta zorlanıyoruz. Camilere götürmek zorunda kalıyoruz. Camilere götürdüğümüz hakka yürüyen canlarımız, asimilasyonun en önemli ayaklarından birini yaşatıyorlar bize” dedi.

DİYANETE TEPKİ: BÜTÇESİ 5 BAKANLIĞIN BÜTÇESİNE DENK

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın varlığına da tepki gösteren Karahalil, “Diyanet denilen kurum sadece Alevilerin değil bu ülkenin baş belası. Niye baş belası? Çünkü Bugün 5 bakanlığın bütçesine denk bütçesi var. Yollarımızda onca insanları trafik kazasında kaybediyoruz ama gelin görün ki karayollarına yatırım yapılmıyor” diye konuştu.